Laulaen ohi syksyn synkeyden

Gradualen syyskausi on edennyt jo pitkälle. Keskiviikkoiltaisin on harjoiteltu ahkerasti Mäkelänrinteen lukiossa ja välillä Vallilan ala-asteellakin. Ensimmäinen lauantaiharjoitus pidettiin syyskuun lopussa Meritullin seurakuntatalossa.

Harjoittelumme tähtää useampaankin konserttiin samanaikaisesti. Perjantaina 1.12.23 on mahdollisuus päästä virittymään joulun tunnelmiin, kun esitämme Bachin Jouluoratorion Olarin kirkossa. Kaksi viikkoa myöhemmin perjantaina 15.12.23 pidämme joulukonsertin Lauttasaaren kirkossa. Silloin on tilaisuus kuulla sekä perinteisempiä että kauniita, mutta vähemmän tunnettuja joululauluja sekä saada hieman esimakua ensi kevään Duruflé-konsertistamme.

Kevätkauden päätapahtumamme on nimittäin Duruflén Requiem, joka esitetään yhdessä akateemisen mieskuoro Psaldon kanssa ensi vuoden toukokuussa. Graduale esittää konsertissa myös neljä Duruflén motettia (Quatre motets sur des thèmes grégoriens pour choeur a cappella). Kuoro on ilmoittautunut mukaan myös Händelin Messias-oratorion yhteisproduktioon kesäkuussa 2024. Monenlaista on siis vireillä, mikä pitää niin meidät kuorolaiset kuin toivon mukaan teidät kuulijatkin virkeinä ja innostuneina.

Ps. Ja jos kuorolaulu kiinnostaa, kannattaa tulla rohkeasti koelauluun.

Olli-Pekka Rantala T2