Gradualen kevätkausi huipentui Requiem-konserttiin

Graduale konsertoi lauantaina 6.5. Olarin kirkossa ohjelmistonaan iki-ihanat Mozartin ja Faurén Requiemit. Niin yleisö kuin kuorokin sai nauttia kerrassaan upeista solisteistamme Johanna Isokoski (sopraano), Essi Lind (altto), Niilo Erkkilä (tenori) sekä Toni Hintsala (baritoni).

Pienen jännitysmomentin ennen konserttia toi urkuri Irina Vavilovan sairastuminen, mutta onneksemme musiikin tohtori, Sibelius-akatemian lehtori Markus Malmgren pääsi paikkaamaan vain päivän varoitusajalla ja huippuammattilaisena pelasti esityksemme.

Olarin kirkko on akustiikaltaan oivallinen konserttipaikka. Kuorolaisille kiinteä kuorokoroke on mukavan väljä ja näkyvyys johtajan suuntaan hyvä. Yleisölle penkit ovat mukavat istua, ja konserttia varten ne voidaan kääntää kuorokoroketta kohti, jolloin niskakaan ei väsy.

Kuoro kiittää yleisöä, jota oli varsin runsaasti paikalla. Te annoitte meille laulamisen ilon ja teitte konsertistamme yhdessä koetun, vuorovaikutteisen hetken. Te olette myös tukeneet toimintaamme taloudellisesti, mikä on todella tärkeää kaltaisellemme, taustayhteisöistä riippumattomalle kuorolle. Lämmin kiitos siis jokaiselle paikalla olleelle konserttivieraallemme!

Tänä keväänä on vielä yksi tilaisuus kuulla Gradualea livenä: Paavalinkirkon helatorstain messussa 18.5.

Kevään jälkeen katseet siirtyvätkin syyskauteen, jolloin on luvassa J.S. Bachin Jouluoratorio perjantaina 1.12.2023. Tämäkin konsertti pidetään hyväksi koetussa Olarin kirkossa Espoossa. Tapaamisiin viimeistään silloin!

Olli-Pekka Rantala

II tenori